Po Kalendaru Hrvatskog dizačkog saveza, ovogodišnji  KUP REPUBLIKE HRVATSKE, održan je 09.prosinca u Splitu u organizaciji KDU „Split-Matadute“.

Natjecanje je održano za obje spolne konkurencije uz dobre ostvarene rezultate i mnoštvo oborenih državnih rekorda za mlađe uzraste i jedan seniorski.

U ženskom dijelu natjecanja, najviše uspjeha imale su natjecateljice KDU „Solin“ , kojima je pripao pehar pobjednika Kupa, dok su drugoplasirane mlade natjecateljice KDU „Vukovar“ a treće su bile natjecateljice

DK „Slavonija“ iz osijeka.

U muškom dijelu natjecanja najviše uspjeha imali su natjecatelji KDU „Kaštela“, ponijevši pehar pobjednika Kupa, dok su druga dva namijenjena drugoplasiranoj i trećeplasiranoj ekipi pripali KDU „Solin“ i KDU „Vukovar“.

Nove državne rekorde ukupno 21, postavili su :  Tina Erceg(Solin) kategorija do 53 kg. u trzaju za seniorke sa 66 kg., dok su u mlađim uzrastima nove rekorde postavili Željka Miljković (Vukovar)u kategoriji do 44 kg. u biatlonu sa 70 kg a rekord je za uzrast U15 i U17., Sara Brodić (Metalac ZG) do 63 kg. u izbačaju sa 71 kg. za U17 i U20, Hermana Dermiček (Vukovar) do 69 kg. sa 60 kg. u trzaju i 132 kg. u biatlonu za U15 i U17, dok je Ana Crnjac (Vukovar) +75 kg.  sa 61 kg. u trzaju, 73 kg. u izbačaju i 134 kg. u biatlonu, postavila nove rekorde za uzraste U15, U17 i U20  u ženskoj konkurenciji, dok je kod muških novi (stari) rekorder Nikola Todorović do 50 kg. sa 50 kg. u trzaju, 60 kg u izbačaju i 110 kg. u biatlonu a rekordi su za uzrast U15.


Izvještaj podnio

Milan Kordić