Nakon uspješno održanog Europskog Prvenstva u dizanju utega za seniore , održanog u travnju u Splitu, nakon kojega je stigao prijedlog Međunarodne dizačke federacije da se u Splitu održi Svjetsko Prvenstvo za juniore i mnogih pohvala na račun tadašnjeg Predsjednika Hrvatskog dizačkog saveza gospodina Damijana Krkleca, koji  je u potpunosti dao sebe u organizaciju ne štedeći sebe kako fizički tako i materijalno da bi ova najveća sportska manifestacija uspjela, kako to već biva, pojavi se naš hrvatski jal i zavit onih koji ništa  nisu doprinijeli toj uspješnoj organizaciji i kritizerski se obrušili na čovjeka koji zaslužuje da mu se oda svako priznanje za sve što je učinio za hrvatsko dizanje utega !

Kritizerima izvan Saveza je nekako odolijevao, a kada su bespredmetne zamjerke počele stizati  iz nekih klubova dizača utega, gospodin Krklec je podnio neopozivu ostavku!

Savez je ostavio u pozitivnom financijskom stanju i  KAPA DO PODA  i veliko HVALA za sve što je učinio za Hrvatsko dizanje utega.

Većina klubova sa žaljenjem je prihvatila ostavku Predsjednika i nije bilo drugog rješenja, nego da jedan od  Dopredsjednika HDS-a gospodin Vinton Afrić sazove Izvanrednu Skupštinu HDS-a sa jednom točkom dnevnog reda : Izbor novog predsjednika i popuna u Izvršnom odboru HDS-a

Izvanredna Skupština HDS-a, održana je u Splitu 25.08.2017. godine, a za Predsjednika je bilo dva kandidata, gospodin Vinton Afrić iz Splita i gospodin Branko Zemunik iz Zagreba.

Javnim glasovanjem gospodin Branko Zemunik je dobio 0 glasova a gospodin Vinton Afrić 10 (suzdržanih je bilo 5).

Gospodin Afrić koji je do tada bio dopredsjednik izvijestio je članove Skupštine da je njegovim izborom za Predsjednika  i odlaskom iz rukovodstva HDS-a gospodina Damijana Krkleca, ostalo upražnjeno jedno mjesto u Izvršnom odboru Saveza i upražnjena funkcija jednog dopredsjednika.

Na prijedlog novog Predsjednika HDS-a  predstavnik u Skupštini  Saveza iz KDU „Vukovar“ milan Kordić, izabran je za novog člana Izvršnog odbora a zatim i za Dopredsjednika HDS-a.

Velika mi je čast biti u rukovodstvu HDS-a, jer je to nakon mojih 50 godina aktivnosti u dizanju utega i primljenih priznanja za dosadašnji rad, normalan slijed događanja, ali više bih volio da nisam morao biti biran i da je među nama ostao gospodin Damijan Krklec do sada najuspješniji Predsjednik HDS-a i još jednom mu VELIKO HVALA za sve što je učinio za hrvatsko dizanje utega a i za Klub dizača utega „Vukovar“– riječi su Milana Kordića, novoizabranog Dopredsjednika Hrvatskog dizačkog Saveza.