Tjedan dana druženja,zajedničkog usavršavanja i razmjene iskustava došao je kraju.Od 5. do 11.rujna 2022. 40 sportaša i 15 trenera iz devet europskih zemalja dijelilo je svoje sportsko znanje u Splitu.Osim svakodnevnih treninga i teoretskih poduka, razvijanje prijateljstva među mladima bilo je nešto na čemu je EWF inzistirao od samog početka.Hrvatska služba za doping je održala i antidopinšku edukaciju za sve sportaše i njihove trenere,koji su jedna i najvažnija karika u razvoju sportaša kako kroz planiranje i provođenje treninga tako i utjecajem na sportaša o životnim stavovima kao što su razvijanje svjesnosti o pogubnim učinku uzimanja dopinga na zdravlje i sport .Vodeći treneri kampa su  bili Colin Buckley(IRL) i Damjan Ćanžek(SLO) članovi-a EWF i IWF-a.
Hrvatski Dizački Savez je dobio priznanje od EWF-a za izvrstan trud te  odličnu  organizaciju kampa,za što su i u budučnosti razgovarali o sličnim događanjima.
Trening kamp su posjetili i Predsjdnik EWF-a Antonio Confliti,Predsjednik(MDA) IWF-a Mohammed Jalood(IRQ) i Glavni tajnik EWF-a Mlan Mihajlović(SRB).
Na kraju certifikate za svakog sudionika su uručili Predsjednik HDS-a Nikolay Pechalov i GL.tajnik HDS-a Amar Musić te su se zahvalili ekipama za dolazak i EWF-u na ukazanom povjerenju.