Po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza, ovogodišnje Prvenstvo Republike Hrvatske za juniore (U20) i mlađe seniore (U23), održano je u subotu 10.11.2018. godine u Vukovaru u organizaciji Kluba dizača utega Vukovar, koji  ju je sproveo na zadovoljstvo svih sudionika, jer je uz odličja  i pehare koje je osigurao HDS, organizator djevojkama dodijelio po ružu, svim sudionicima zahvalnice za sudjelovanje sa otisnutim imenom, svim Prvacima Hrvatske majicu sa logom kluba i četiri  dodatna pehara za najuspješnije iz kluba i za najmlađe Prvake Hrvatske.

Ovo natjecanje u Vukovaru, ući će u povijest kao prvo natjecanje u Hrvatskoj održano po novim težinskim kategorijama , koje se primjenjuju od 01.11.2018. a na natjecanju je nastupilo 14 djevojaka i  27 mladića iz svih hrvatskih klubova dizača utega osim  KDU „Kvarner“ iz Rijeke.

Dobra organizacija natjecanja i lijepi ambijent Sportske dvorane u četvrti Vukovara Borovu naselju, pružili su odlične uvjete natjecateljima za postizanje dobrih rezultata a koji nažalost neće moći biti verificirani  kao novi državni rekordi, jer IO HDS-a, još nije donio odluku o standardima za nove državne rekorde a koje treba dostići da bi rekord bio priznat.

Najviše uspjeha imale su mlade Vukovarke u ženskoj konkurenciji , osvojivši pehare namijenjene najuspješnijim ekipama za uzrast U20 i U23, dok su dva ekipna pehara za muške pripala KDU „Split-Mataduri“.

U pojedinačnoj konkurenciji apsolutno najbolji su Ivana Rumenović iz KDU „Split-Matadure“  i  Špiro Škrobica iz KDU „Kaštela“.

Pehare za najmlađe Prvake Hrvatske su osvojili Nataša Dermiček i Dražen Vidić iz KDU „Vukovar“ a najuspješniji  domaći su Hermana Dermiček i Nikola Todorović.

Prvaci Hrvatske su:
Do 55 kg. – Dražen Vidić (VU) U20 i U23
Do 61 kg. – Nikola Todorović (Vu) U20 i U23
Do 67 kg. - Ivan Dodig (ST) U20 i U23
Do 73 kg. - Deni Kovačević (ST) U20 i U23
Do 81 kg. - Filip Petrik (SL) U20 i U23
Do 89 kg. – Dino Đale (SO) U20 i U23
Do 96 kg. - Dominik Gulin (ST) U20 i U23
Do 102 kg.- Špiro Škrobica (KA) U20 i U23
Do 109 kg.- Križan Rajić (ST) U23
+ 109 kg. – Marko Injić (KA) U23

Prvakinje Hrvatske su:
Do 45 kg. - Nataša Dermiček (VU) U20 i U23
Do 49 kg. - Nina  Gugić (SO) U20 i U23
Do 55 kg. -  Đurđica Mijanović (SO) U23
Do 59 kg. -  Barbara Topolovec (VU) U20 i U23
Do 64 kg. -  Paula Žagar (RJ) U20 i U23
Do 71 kg. - Ivana Rumenović (ST) U20 i U23
+87 kg. - Ana Crnjac (VU) U20 i U23

Čestitke svim natjecateljima a posebno prvacima!

Izvještaj podnio :

Delegat  HDS-a