Grad pod Marjanom dobio je veliku sportsku priredbu početkom travnja 2017. Godine -  Europsko prvenstvo u dizanju utega, kao potvrdu kvalitete rada Hrvatskog dizačkog saveza. U Litvanskoj Klaipedi početkom listopada 2015. godine Izvršni odbor Europske dizačke federacije odlučio je povjerenje  dati  Hrvatskoj,  ispred Turske i Poljske sa 11 glasova ZA, i samo 2 PROTIV.
Hrvatski dizački  savez na čelu sa predsjednikom Damijanom Krklecom, tajnikom Jakšom Ivaniševićem i osobom zaduženom za marketing i promociju – Joškom Elezovićem održali su sjanu prezentaciju kroz promo film u kojem su sudjelovali poznati splitski sportaši:  Goran Ivanišević, Dino Rađa, Blanka Vlašić,  Ivano Balić, te sa njima i gradonačelnik Ivo Baldasar.

Pripreme su u punom jeku, natjecanje će se održati u velikoj dvorani ŠC Gripe, očekuje se dolazak oko 1000 dizača iz cijele Europe.  Prvenstvo će trajati sedam dana,  a uživo ili kroz odloženu snimku pratit će ga gledatelji  Eurosporta i Hrvatske  televizije.

Od hrvatskih dizača očekuje se nekoliko „A“ finala, te barem jedno – pobjedničko postolje.