Tužna srca javljamo kako je u 88. godini života preminuo   Eduard Bakarec. Eduard Bakarec bio je član Dizačkog kluba 'Slavonija od samih početaka, te je zapamćen kao predvodnik zlatne generacije osječkih dizača utega koja je čak sedam puta osvajala naslov prvaka Jugoslavije kroz šezdesete i sedamdesete godine dvadesetog stoljeća. 
 
Edo postaje prvi puta prvak Jugoslavije 1962. godineu Sarajevu, gdje je naš Edo postavio državni rekord u triatlonu sa 370 kilograma. 1963. godine predvodio je Slavoniju do prvog naslova prvaka Jugoslavije u Ljubljani. Te iste godine u Srijemskoj Mitrovici naš Edo postaje državni prvak apsolutni rekorder sa podignutih 390 kilograma u triatlonu. 1964. godine Dizački klub Slavonija, predvođena Eduardom Bakarcem postaje ponovno državni prvak i to pred domaćom publikom u domu Željezničara u Radićevoj ulici. Osim naslova prvaka Jugoslavije, Slavonija se okitila i Kupom SFRJ u dizanju utega. 1965. godine ponovno Slavonija osvaja dvostruku titulu, a Eduard Bakarec je podigao 387.5 kg u triatlonu. Iduću godinu Slavonija osvaja Kup i ligu, a Eduard podiže 420 kilograma u triatlonu. 1967. godine osvaja još jedan naslov SFRJ i drugo mjesto u Kupu SFRJ. 1968. godine Eduard je postao i jugoslavenski reprezentativac na "Dunavskom kupu" u Njemačkoj. Naravno godinu je Edo okončao sa dvostrukom krunom. 1969. godine Eduard je opet branio boje nacionalnog dresa u dvoboju Jugoslavije i Poljske, u kojem su pobjedu odnijeli Poljaci, ojačani dvojicom olimpijaca sa Olimpijskih igara u Mexicu 1968. godine. Također ove godine su osvojili drugo mjesto u prvenstvu i kupu. 1970. podigao je apsolutni rekord od 435 kilograma u olimpijskom triatlonu.
1971. godine Bakarec je popravio apsolutni rekord sa 452.5 kilograma. KAsnije će Eduard Bakarec postati trener kluba, te će predvoditi nove nade kluba sa klupe. Ostao je član kluba kroz mnoge godine koje su nadolazile, te je uvijek bodrio nove generacije osječkih dizača.
 
Osim što je bio istaknuti član DK SLAVONIJA', mnogi sugrađani će Edu pamtiti kao ratnog zapovjednika obrane grada Osijeka, gdje je s činom pukovnika djelovao u 106. brigadi.
Godine 2006. Edo je dobitnik prestižne nagrade "Matija LJubek " za životno dijelo Osječko Baranjske županije.