Po Kalendaru HDS-a, ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske za Kadete, održano je u Splitu u organizaciji  KDU „Split-Matadura“.
U borbi za ovogodišnja odličja, sudjelovalo je ukupno 29 natjecatelja (10 u ženskoj i 19 u muškoj konkurenciji) iz svih hrvatskih klubova. Zbog manjih troškova, ova dva Prvenstva su održana skupa, ali su natjecatelji dobne skupine U15 konkurirali i za odličja iz U17. Odličja su se dijelila za svaku dizačku disciplinu (trzaj, izbačaj i biatlon) , tako da su kvalitetni natjecatelji iz U15 imali priliku osvojiti i do 6 odličja.

Podijeljeno je i 8 pehara i to :  HERMANI DERMIČEK iz Vukovara kao najboljoj natjecateljici i VALENTINU KUKULJANU iz Dražica kao najboljima iz U15 uzrasta, LUCIJI GRAČANIN iz Vukovara i IVANU STOJAKU iz Splita, najboljima iz U17 uzrasta, KDU „Vukovar“  kao najboljoj ženskoj ekipi  uzrasta U15 i U17, KDU „Rječina“ iz Dražica najboljoj muškoj ekipi  iz U15 i  KDU „Split-Matadura“ najboljoj ekipi uzrasta U17.

Iako je ovo natjecanje održano u ljetnom periodu i  nije bilo lako trenirati po ovogodišnjim nesnosnim vrućinama, na Prvenstvu su ostvareni dobri rezultati a postavljeni su i novi državni rekordi za mlađe uzraste natjecatelja.

ŽELJKA MILJKOVIĆ  članica KDU „Vukovar“, najmlađa hrvatska sa svojih 9 godina i  32 kg. tjelesne težine, postavila je 4 nova državna rekorda, sa rezultatima od 31 kg. u trzaju i 68 kg. u izbačaju a to su novi rekordi  za uzrast U15 i U17 u kategoriji do 44 kg.

HERMANA DERMIČEK članica KDU „Vukovar“, sa rezultatom  od 58 kg. u trzaju, postavila je 2 nova rekorda za uzraste U15 i U17 u kategoriji do 69 kg.

LUCIJA GRAČANIN članica KDU „Vukovar“, sa rezultatom od 65 kg. u izbačaju, postavila je novi državni rekord za uzrast U17 u kategoriji do 58 kg.

KORINO PRIJIĆ član „Kvarnera“ iz Rijeke, sa rezultatom od 110 kg. u izbačaju, postavio je novi državni rekord za uzrast U15 u kategoriji do62 kg.

VALENTINO KUKULJAN član „RJEČINE“ iz Dražica sa rezultatom od 79 kg. u trzaju, postavio je novi državni rekord za uzrast U15 u kategoriji do 77 kg.