Po Kalendaru Hrvatskog dizačkog saveza, posljednji  ovogodišnji nastup dizača utega, održan je u subotu 15.12.2018.godine u Vukovaru,u organizaciji KDU „Vukovar“ gdje su se sastali najbolji hrvatski dizači utega u borbi za KUP Republike Hrvatske,koji se održava pod nazivom „IVAN HELMAN“ u čast bivšeg dugogodišnjeg a pokojnog Predsjednika HDS-a.

Kup Republike Hrvatske, održan je u obje spolne konkurencija nastupili su natjecatelji iz svih klubova osim KDU „Kvarner“ iz Rijeke i ŠDK „Solin“ koji su izostali najvjerojatnije zbog vremenskih neprilika.

Najviše uspjeha u ženskoj konkurenciji imale su članice DK „Metalac“ iz Zagreba, osvojivši pehar Pobjednika Kupa sa osvojenih 929,8 bodova, pehar za drugoplasiranu ekipu, pripao je mladim članicama KDU „Vukovar“ sa osvojenih 688,7 bodova a treće su djevojke iz KDU „Rječine 75“ iz Dražica sa 458,1 bodom. Uz pehare i medalje najuspješnijima koje je osigurao HDS, organizator KDU „Vukovar“ je svim natjecateljima uručio Zahvalnice za sudjelovanje a djevojke su dobile i ružu.

Pobjednik Kupa u muškoj konkurenciji je KDU „Kaštela“ sa osvojenim 1641 bodom, ispred KDU „Osijek“ sa 1522,3 boda i  KDU „Split-Matadura“ sa 1394,7 bodova.

Dobra organizacija natjecanja i lijepi ambijent Sportske dvorane u Vukovaru, omogućili su natjecateljima da na ispraćaju 2018.godine ostvare dobre rezultate.

Treba istaći da su tijekom cijelog natjecanja bili prisutni kontrolori Hrvatskog zavoda za toksikologiju, koji su prema svom izboru uzimali uzorke za analizu a da li će netko biti uhvaćen sa „prstima u pekmezu“, znat će se nakon analize uzetih uzoraka.

Izvještaj podnio

Delegat Milan Kordić