Glavni grad Argentine Buenos aries , domaćin je mladim sportašima sudionicima III. Olimpijskih igara mladih a subota, 13.listopada, bio je posljednji dan nastupa dizača utega a time i nastup naše olimpijke HERMANE DERMIČEK koja je kao jedina hrvatska dizačica i jedina sportašica iz Vukovara i naše Županije branila boje Republike Hrvatske na ovom skupu najboljih mladih sportaša iz cijelog svijeta.

Iako ima nešto više od 16 godina, nastupajući na mnogobrojnim domaćim i inozemnim natjecanjima, Hermana je stekla dovoljno sportskog iskustva, tako da nije bilo  treme i straha od nastupa na ovim Olimpijskim igrama.

U jakoj međunarodnoj konkurenciji,nastupajući u kategoriji  +63 kg. Hermana je osvojila odlično deseto mjesto, sa podignutih 65 kg. u trzaju, 81 kg. u izbačaju i 146 kg. u biatlonu.

Hendikep za Hermanu je bio taj , što u Olimpijskom programu dizača utega postoji šest  težinskih kategorija u odnosu na europska i svjetska prvenstva gdje ih je osam, te su dizačice težinskih kategorija 69, 75 i +75 kg. nastupile zajedno u kategoriji +63 kg.

U drugim okolnostima Hermanin plasman bio bi još i bolji, jer sa kao najlakša natjecateljica (70 kg.), morala boriti sa puno težim suparnicama od kojih je najteža imala čak 110 kg.

Već je postalo opće poznato da nas Hermana nakon svakog natjecanja, obraduje novim državnim rekordima, što pokazuje njen raskošni talent u dizanju utega i mogućnost još daljnjeg napretka.

Ni daleka Argentina ni važnost nastupa na Olimpijskim igrama, nisu Hermanu pokolebali u postavljanju novih (svojih) državnih rekorda, te je sa rezultatom u izbačaju sa podignutih 81 kg. postavila nove države rekorde za uzraste U17 i U20, dok je rezultat u biatlonu od 146 kg. izjednačen državni rekord, nedavno postavljen u Sarajevu.

 

Što na kraju reći nego :  BRAVO HERMANA, ponos svojih trenera, svih članova KDU „Vukovar“ i svog Grada Vukovara !